090331

Idag var det glada miner när jag vakna. Mike väckte mig runt sex tiden imorse och var pigg som en ärta. Det var nog eftergårdeagens hålligång. Alesandras familj busa mycket med Mike och han tyckte det var kul och se lite nya saker.

Det har varit så härligt väder nu igår och idag. När jag hämta Liyah på dagis så var det så varmt att hon inte hade jacka utan bara tröjan. Det var verkligen soligt och härligt. Det kallar jag vår väder. Händer inte så mycket för tillfälligt. Betalat en massa räkningar och så. Imorgon ska jag ringa viktigt samtal till barnomsorgen så Mike kan inskolas så fort som möjligt alltså i mitten eller slutet av Juni. Känns väldigt jobbigt just nu då dem vill att han ska inskolan efter sommaren när alla på dagis (förskolan) haft semster. Jag börjar jobba i Juni så dem första veckorna kommer vara tuffa och Lenas mami och min mami ställer upp och hjälper om det behövs. Liyah och Mike ska bara vara på dagis varannan vecka i tre dagar som det ser ut nu, så tycker inte det är så ofta dem behöver vara där, det ska nog gå bra.Vet att många tycker/vill att man ska vara hemma med barnet så länge man kan. Men jag har inte så mycket val. Jag har inte sås tor chans att komma tillbaka för dom förlänger i så fall dem som kommer jobba i sommar. Jag är snart tillsvidareanställd ska jobba några veckor till. Så vill inte förlora den chansen. Mike har Liyah på dagis också och sen om det skulle vara något kan dem bara ringa Lean för han är hemma. Han kommer börja jobba natt till sommaren.

Grattis Alesandra på din 20årsdag! besos!


Ska ta och lägga mig nu, god natt


090330

Dagen börja lite sterssigt. Trodde jag ställt fram klockan i soverummet men det hade jag ju inte. Men jag gick upp i god tid ändå. Skulle vara på barnsjukhuset kl 11:30. Missa tåget vid tio trodde det gick någon buss senare med det gjorde det inte. Liyah vägra ta på sig varma kläder. Hon vill ta på sig sommar kläder vilket är för kallt för detta vädret. Så hon protestera och sen har jag försökt få stjus dit men ingen kunnat köra. Nästa buss skulle gå 11:30 men då skulle jag komma för sent. Sen försökte jag ringa dit och det satt ingen där utan var telefon svarare som sa att dem är på utbildning och är inte tillbaka förens kl 13.00. Så fick till slut tag på nr och prova ringa dem så fick säga hur läget var om vi kunde få en ny tid. Dem var så trevliga och jag fick en tid redan om en vecka samma tid. Så gäller att jag får gå upp i tid och får gå runt i ystad 1½timme den dagen. Nästa tid var i så fall den 27 april och det är lite lång tid tills dess. Han har fortfarande hosta och förkyld men mycket bättre nu är förra veckan.

Lil sis J tog Liyah för en stund sedan hon ska vara hemma oss mami och henne ikväll. Ska ta tåget in till malmö och träffa Alesandra som är här nere nu och hälsar på. Har inte träffat henne på ett år. Ska bli kul och träffa henne. Trodde hon fyllde år idag men det är inte förens imorgon. Men jag var nära:)

Ha en trevlig kväll! För det sa jag ha. Kram kram <3

Viggos dop

Här kommer lite bilder från dopet idag.


Familjen Babajou

SVT 1 måndag 30/3
20:00 Seriestart: Familjen Babajou Del 1 av 3. Mamma, pappa och fyra barn har flytt från Idi Amins diktatur i Uganda. Året är 1979, Kiss är idolerna och syskonen Babajous liv förändras över en natt när pappa flyttar hem till Afrika och mamma bestämmer att hon och barnen stannar i det svenska välfärdssamhället. Baker Karim har skrivit manus tillsammans med sin bror Alexander och historien har en delvis självbiografisk bakgrund. Regi: Baker Karim. I rollerna: Alexander Karim, Zarina Musa, Stig Ossian Ericson m.fl. * Även i SVT24 31/3, SVT1 1/4 och SVT24 2/4. Sänds även i SVT HD

Familjen Babajou. Foto: SVT.

Familjen Babajou på trappan, Foto: Johan Paulin

Pappa flyttar tillbaka till Afrika. Mamma bestämmer att resten av familjen ska stanna. Hon ska hon ge barnen det bästa som det svenska samhället kan erbjuda. Året är 1979, Kizz är idolerna och syskonen Babajous liv förändras över en natt. Dramaserien Familjen Babajou är en delvis självbiologisk berättelse av regissören Baker Karim.

Familjen består av mamma, pappa, tre bröder och en syster. Familjen har flytt från Idi Amins diktatur i Uganda till Sverige under 1970-talet.
- Berättelsen om Familjen Babajou är både drama och komedi. Vissa saker blir sorgligare när man får skratta åt dom. Vissa skeenden blir roligare när det finns ett riktigt drama i botten, säger regissören Baker Karim. Han har själv skrivit manus tillsammans med sin bror Alexander och historien har en delvis självbiografisk bakgrund.

Historien i tre delar börjar 1979 när diktatorn störtats och pappan vill flytta tillbaka. Mamman vill stanna och bygga upp den bästa framtid hon kan tänka sig för sina barn. Hon flyttar familjen till Helsingborg och köper en bostadsrätt på den finaste adressen. Barnen sätts i en välrenommerad skola.
Men mamman upptäcker att hon måste veckopendla till jobbet för att klara situationen. Syskonen blir ensamma i patriciervåningen från måndag till fredag och sammanhållningen sätts på hårda prov både inbördes och från omgivningen. Barn kan vara mycket påhittiga!

Det är också barnen som står i fokus och alla syskonen, deras kompisar och mamman spelas av amatörskådespelare. Pappan spelas av Alexander Karim. En mindre men viktig roll som högerextremist görs av skådespelaren Stig Ossian Ericson.

Taget från SVT1


090329

Vakna vid åtta tiden imorse.  Tänkte jag sover ett tag till men då visste jag inte att man skulle ändra till sommartid. Så vi gick upp och gjorde oss klara för dopet börja 11:30 och i själva verket var klockan halv tio när jag gick upp. Kom ut från duschen och starta datorn och såg att kl var kavart i tio. Fick panik. Ringde mamma och fråga vad klockan var för dem skulle hämta oss kl tio för vi skulle till min syster och hennes kille och deras son Viggo innan vi skulle till kyrkan. Men ja så blev det ju inte för klockan var en timme mer. Pappa stod i dörren och skulle hämta oss. Så vi fick skynda oss och göra oss i ordning och packa allt vi skulle ha med. Men vi hann i tid till kyrkan i allafall. Det värsta jag vet är att vara stressad. Speciellt vid sånt här tillfälle. Dopet var jätte fint och det var god mat och min syster och hennes kompis Elvira spela och sjöng så vackert var det. Lägger in lite bilder från idag senare när barnen somnat om jag inte själv somnar också. Ska höra med min syster också om jag får lägga ut bilder på Viggo i min blogg.

60 EARTH HOUR



Ni glömde väl inte att stänga all onödig el mellan kl 20.30 - 21.30??
Vi hade riktigt mysigt med levande ljus och allt. Men vi brukar ha det annars också. Men vi brukar dock ha tv på. Men såg ambulansen här över gatan där det finns en skola. En tjej hämta dem en ung tjej. Undra vad som hade hänt för dem stod där i 30 min. Sen kom nog hennes mamma såg det ut som. Usch, hatar verkligen och se ambulanser när man ser dem ute så. Får så ont i kroppen. Sån konstig känsla som går genom kroppen. Tror hon var påverkad av droger eller nått för det såg ut som det. Aaliyah blev helt till sig hon trodde det hade brunnit i skolan och hon var brännskadad hon vart helt chokad. Men jag förklara för henne att det inte var någon fara och att ambulansen kan även hämta människor som kan har råckat ut får olycka eller slagit sig. Hon lunga sig lite men hon tänkte nog ändå mycket när hon såg ambulansen och tjejen. Ska vara lite med mon cherry nu. Ska på dop imorgon så det blir upp tidigt. ha  eb trevlig helg! hugZ

What Happen In Vegas

Titta på What happen in Vegas igår med min lil sis J. Hade en riktigt mys kväll med massa godis chips och dippa:)


Snacka om rolig film. Den är verkligen så sann! Man måste se den. Måste och måste men man borde se den. Tänk hur livet kan vara och hur det kan förändras. Ja, ödet tror jag på i alla fall. Gör ni?

090328

Idag var jag ganska trött när jag vakna. Men sen när jag såg hur vädret var så piggna jag till ganska fort. Vädret har/är jätte ärligt. Detär inte lagom kallt och blåser inte alls. Har sorterat lite leksaker och annat. Har kastat 3 stora fulla kassar med saker. Idag ska vi bara vara hemma och mysa Får se vad det blir för gott att äta. Liyah var på dansen igår och fick reda på att dem ska upptrada 3ggr sista helgen i maj. Tänk va mina lilla flicka blivit stor och ska dansa på scen för några hundra som tittar. Jag kommer vara så stolt kommer säkert gråta. haha, Liyah är jätte glad att hon ska ha uppvisning.

puss puss på er!

090327

Håller på att städa lite och så. Det tar sån tid att städa för man ska underhålla Mike och Liyah också. Så det tar ju sin tid iblannd. Här finns hur mycket som hellst som jag måste sortera och kasta. För små kläder och leksaker som dem inte leker omed och saker som man inte använder eller behöver. Har för mycket av dem sakerna. Jag måste inse att vi inte har så stor lägenhet och kan då inte ha så många saker. Eftersom jag är uppvuxen i hus så är det lite svårt. För man brukar ha massa förråd och klädkammare. Men nu har vi en pytteliten klädkammare och en väldigt litet förråd. Vi har 3 garderober och några byråer men har massa saker i dem som ska kastas. Ska fortsätta nu innan vi ska göra oss klara och ta bussen.

Får se om det blir med bloggande idag och imorgon för vi ska kankse till Leans bror i malmö och sova där så vi kan till nya gallerian Èntre.

puss puss <3


kallt

Nu är vi hemma. Har varit ute med Mike och Lean sen gick vi  och hämtat Liyah på dagis. Lika kallt som dem anndra dagarvarit i veckan. Har fått ont i huvudet också. Ska ta en ipren sedan ska vi titta på Peter och Petra på tv 4 film. Ska försöka städa lite också. Sen ska jag göra lasange. Ska göra flera formar så det räcker tills imorgon också för det är vår älsklings rätt. Sen vill Lean ha med på jobbet också. bye bye

090326

Gäääsp, gässp. Blää, är jätte trött.  Mike vakna till några gånger runt 4 tiden i morse. Liyah är på dagis nu så ska hämta henne om 3 timmar. Har en del och göra innan förstås. Ska hämta upp tvätten, duscha och städa lite. Blir så stökigt fort. Mikes näsa har runnit nu i 5 dagar nu och jag hoppas det slutar snart. vi ska på dop på söndag så hoppas han blir frisk.
Ska kila nu puss


Våffeldagen

Då är det tv som gäller för mig förtillfälligt. Barnen somna vid 21 tiden. Vi gjorde mumsiga våfflor och har städat i Liyahs rum lite för hon stökar till väldigt fort och Mike med. Så skyller hon på Mike att det var han så hon vill inte städa. Sånt drar hon med just nu. Innan städa hon efter henne och honom men nu har hon kommit in i en sån period. Jag hoppas det försvinner snart. För fast det är hon som stökat till så säger hon att det var Mike. Slut pratat om det. Ska kolla på tv nu. bye bye love


090325

Idag har solen värmt. Men det är fortfarande jätte kallt och i skuggan båler det jätte mycket. Med sov i ca 2 timmar nu i eftermiddags. Det var nog skönt för honom att få sova ut. Vi har varit på banken och sedan åt vi på Bullen och bönan. Vi handla hem ingdrienser till våfflorna idag. Håller på att tvätta lite nu. Vi brukar lätt samla på oss ett stort tvättberg som man får beta av.

Mike är lite bättre nu. Men imorse bubbla det från näsan och han har varit hängig. Nu är han pigg och han hostar och är väldigt krasslig i halsen. Ger honom Ventilino eller vad det heter.. Men det är 2ggr om dagen morgon och kväll. 7-9 veckor har stackarn hostat nu. Men det har klart blivit mycket bättre nu när han får medicinen. Vi hoppas bara att han blir bättre nu.
Hej så länge!

Sängen väntar

Barnen har inte somnat än. Båda somna runt 16 tiden innan idag så dem vila en stund innan middan. Mike är fortfarande krasslig. Febern har gått ner nu. Men näsan rinner och är täppt och han hostar. Gav honom medicinen nyss. Så nu ska vi sjunga lite i sång boken innan läggdags.

När banren är sjuka tar det verkligen på krafterna.

God natt

hemma

Gaaah, trodde solen skulle värma lite mer. Men icke den gjorde. Det blåser och är svin kallt ute. Blev arg på mig själv som drog ut Mike i detta kalla vädret. Vill inte att han ska bli sjukar än vad han är få halsflus eller nått. Nej, vi gick och mötte Lean och sa hejdå till honom innan han stack iväg och jobba sedan gick vi hem fort fort för vi frös. Mike fick lite vällig så han blev varm och nu håller han på att somna. Liyah står i dushen och tinar. Mycket skönare här inne. Får se om vi går till Bullen och Bönan och äter/fikar. Är ju rätt sugen men ja då får man ta varma kläder på sig. Jag vill ha sol!!!!! Vår kan den inte komma nu och stanna!

090324

Dagen börja inget vidare. Mike är fortfarande förkyld och känns lite varm. Imorse fick han vällling och sin medicin sedan somna han igen. Han behöver verkligen vila för när han är upe är han så aktiv och det tar lång tid innan han somnar/blir trött. Ska ut nu och hämta liyah och hanlda lite mat. Snön som kom i natt håller på att tina bort nu när solen skiner. Tack och hej för mig så länge!

Grattis Maria på din födelsedag!


090323

Mike 9 månader

9 månader har gått då jag fick hålla min son för första gången och 9 månader fick jag vänta innan jag fick hålla honom. Jag hinner inte med alls. Men så är livet. Det är till för att leva och det gör jag. Det händer saker hela tiden. Speciellt när man har barn. Det är full fart hela tiden dygnet runt känns det som.

Välkommen till min nya blogg!

Blogg namnet kitoko är från språket lingala som man talar i Congo. Kitoko betyder vacker.

RSS 2.0